Solcellsguide

Våra produkter

En stor del i våra överlägsna priser är att vi fokuserar på en särskild solcellspanel, och ett par fabrikat av växelriktare. Detta gör att vi kan köpa in stora kvantiteter av vårt material, något som givetvis pressar priserna. Det tar plats, det är mycket pengar som ligger och skräpar om man inte säljer särskilt mycket av det, och det är helt enkelt ganska ineffektivt.

 

Den främsta orsaken till att vi fokuserar på en enda solcellspanel är dock att det räcker utmärkt. Det behövs inte fler än en. Dagens solcellspaneler är i princip identiska med varandra, oavsett märke. Det som kan skilja är den fysiska storleken på dem. Det finns förstås också extra avancerade paneler, som visserligen inte gör att de producerar mer el, men de blir dyrare för att man krånglar till det. Något som många ser som en möjlighet att höja sina priser. Vi gör tvärtom. Vi jobbar hela tiden för att sänka våra priser.

Longi Solar 405W

Produktblad Longi Solar 405W Ladda ner

 

Vi använder just nu en panel av märket Longi Solar. Longi Solar är en av världens 10 främsta producenter av solcellspaneler och man är också listad som Tier 1, en titel som bara de främsta och stabilaste tillverkarna i världen får sätta på sina paneler.

  • Den har hög watt för sin storlek.
  • Panelen har ett mattsvart premiumutseende som verkligen tilltalar våra kunder, är det viktigt att panelen smälter in bra på taket. Därför är Longi Solar 405W ett bra val för alla svenska villaägare.
  • Vi bor i Sverige. Det snöar på vintern. Det är mycket viktigt att den panel vi väljer tål tuffa tak. Longi Solar 405W är anpassad för nordiskt klimat och tål riktigt tuffa tag i form av hög belastning av exempelvis snö.

Huawei växelriktare

Produktblad Huawei Ladda ner

 

För våra solcellsanläggningar använder vi Huawei växelriktare, oavsett om anläggningen är med eller utan batteri. Med batteri använder vi Huawei hybridväxelriktare, utan batteri använder vi Huawei konventionella växelriktare. Huawei är en av världens tre främsta producenter av växelriktare och deras produkter håller absolut högsta kvalité. För oss är valet av Huawei självklart. Det finns helt enkelt inget bättre alternativ för den typ av solcellsanläggningar som vi säljer och monterar. Alla Huaweis växelriktare kommer med en app där man själv kan följa produktionen direkt i sin smarta telefon. Om man köper en solcellsanläggning med ett batteri av oss följer det också med en smartmätare som gör att man kan styra och anpassa sin anläggning själv, också detta direkt i appen. Huaweis gränssnitt är mycket användarvänligt och det krävs ingen som helst förkunskap för att kunna följa hur mycket solcellerna på taket producerar.

 

Huaweis hybridväxelriktare finns i storlekarna 6kW, 8kW och 10kW. Anledningen till att hybridväxelriktarna inte finns i större storlekar än 10 kW är att växelriktarna inte produceras enkom för den svenska marknaden. På de flesta andra europeiska marknader finns det gränser för storlek på solcellsanläggningar, därav att dessa hybrider än så länge inte tillverkas större än 10kW. Det positiva är dock att dessa 10kW-växelriktare klarar anläggningar upp till 15kWp, med vår JA Solar 365W innebär det 41 paneler. Huaweis konventionella växelriktare finns hela vägen upp till 115kW.

Huawei batteri

Produktblad Huawei batteri Ladda ner

 

Ett batteri är nu en helt naturlig del av en solcellsanläggning.

 

Huawei, som är en av världens absolut främsta tillverkare av växelriktare, har nu släppt ett eget batteri som är kompatibelt med de egna hybridväxelriktarna. Batteriet är modulbaserat vilket innebär att man kan bygga på det varefter behovet av energilagring växer.

 

Batteriet innehåller i sitt grundutförande tre moduler, totalt 15 kWh. Varje modul är på 5 kWh och det går alltså utmärkt att bygga ut storleken på batteriet löpande.

 

Två styrenheter kan paralellkopplas vilket möjliggör lagring upp till 30kWh.

 

Bör inte placeras där det blir kallare än +8°C.