Solceller för företag

Vår solenergilösningar för företag ökar verksamhetens lönsamhet genom att sänka elkostnaderna.

Fördelar med solceller

Har du ett stort tak. Då har vi en lösning.

Att investera i solceller ger ditt företag möjlighet att producera stora mängder el, så att du både kan försörja din egen verksamhet och samtidigt sälja vidare ett eventuellt överskott. Vi har tagit fram lösningar för solcellsanläggningar till företag i en mängd olika branscher – från industrier, lantbruk och många fler.

Så funkar det!

Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.

1. Boka tid

Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.

2. Träffa oss

Få en offert från en av våra experter som sedan går igenom förberedelserna inför installationen.

3. Installation

För att göra det så enkelt som möjligt tar vi han om hela processen, från design till installation.

4. Full kontroll

Följ din produktion och konsumtion av solenergi genom din app.

Ta kontroll med individuell mätning

Vi erbjuder Individuell Mätning och Debitering (IMD) för företag i kombination med våra solenergilösningar. IMD är ett krav vid nyproduktion och tillåter mer effektiv och ansvarsfull användning av energi i fastigheter. Med IMD för företag kan solelen nyttjas inom fastigheten i större utsträckning och på så sätt få en lönsammare affär med snabbare återbetalning.

Låt ditt företag få ut ännu mer av solen

Våra produkter och solceller skapar de ett förnybart energisystem. Vi levererar en lösning med solceller, batterier och eventuella laddboxar för företagets elbilar och elfordon. Hela processen sköts av kunniga energiexperter som skräddarsyr en lösning som passar ditt företag.

Batterier

Solenergins bästa vän som gör ditt företag mindre beroende av energijättarna.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt företag och era resor.

Vanliga frågor och svar

FAQ

De flesta företag som disponerar över en eller flera fastigheter kan installera solceller. Några exempel är: 

 

 • Fastighetsbolag 
 • Lagerlokaler och lagerbyggnader 
 • Bostadsrättsföreningar 
 • Butiker 
 • Bensinstationer 
 • Hotell 
 • Lantbruk och jordbruk 
 • Industrier 

Solceller skapar energi av solens strålar. När solljuset når en solcell förskjuter den elektroner och skapar energi i form av något som kallas likström. Likströmmen skickas vidare till en växelriktare som monterats i en fastighet. Solelen kan man sedan använda till all energi i fastigheten. Den solel som inte används kan man antingen lagra i ett speciellt batteri eller sälja vidare till elnätet. 

Alla våra produkter och installationer långa garantitider. För mer information om våra garantier.

 • Installation: 10 år
 • Funktionsgaranti: 5 år
 • Produktgaranti solceller: 15 år
 • Produktgaranti växelriktare: 10 år
 • Produktgaranti montagesystem: 20 år
 • Effektgaranti solceller efter 25 år: 84.8%
 • Produktgaranti laddbox: 5 år
 • Produktgaranti batteri: 10 år

Sedan 2021 går det inte längre att få bidrag eller solcellsstöd. För privatpersoner har solcellsstödet ersatts med en ny skattereduktion men för företag som vill installera solceller gäller enbart stöd för installationer som påbörjats tidigast den 1 juli 2009 eller slutförts senast den 30 september 2021. Om ni däremot väljer att sälja överskottsel har ni möjlighet att göra avdrag. Läs mer om de skatteregler som gäller här.

En mikroproducent är alltså ett företag, eller en privatperson, som producerar egen el i mindre skala och säljer denna vidare till elnätet.

Som företagare kan du få skattereduktion om du säljer kilowattimmar till elnätet. Företag kan få skattereduktion på upp till 30 000 kilowattimmar per kalenderår. 2022 är reduktionen 60 öre/kilowattimme – det vill säga, max 18 000 kronor per kalenderår. För att bli beviljad skattereduktion krävs en huvudsäkring om är på 100 A eller lägre.

Genom att installera solpaneler kan företaget bli mindre beroende av stigande elpriser och återbetalningen för ett solcellssystem 8–12 år. Den beräknade livslängden för ett solcellssystem är minst 30 år.

Då det är väldigt få rörliga komponenter i en solcellsanläggning så kräver det i regel minimalt med underhåll. Enda gången ni behöver underhålla solpanelerna är om det kommer löv eller snö på dem.